28 Temmuz 2013 Pazar

Selahattin Demirtaş: Kürdistan Komşumuz Olacak

PYD'nin Türkiye sınırında özerk yapı kurma girişimini değerlendiren Barış ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Kürtlere canım ciğerim diyorsunuz, sınırlarınız ötesinde kendi yönetimini oluşturmaya çalışıyor, en başta siz bunu tehlike olarak görüp saldırmaya çalışıyorsunuz. Atı alan Üsküdar'ı geçti." dedi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin İstanbul İl Kongresi'nde konuştu. Mücadele ettikleri dönem içerisinde akıllarında 'biz bu bedelleri ödüyoruz, büyük değerler yaratıyoruz acaba bir gün bu bedellerin ve yarattığımız değerlerin zaferlerini ve kazanımlarını görecek miyiz?' düşüncesi olduğunu ifade eden Demirtaş, "Her birimiz mücadele ederken bu hevesle bu heyecanla, umutla mücadeleyi yürütüyoruz. İşte şimdi o değerlerin ve mücadelenin somut sonuçlarını görebileceğimiz günlere, saatlere girdik. Bu nedenle geçmiş 30-40 yıllık mücadele tarihi bir yana şu günlerden itibaren yürüteceğimiz mücadele bir yanadır." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin birkaç metre ötesinde görkemli bir halk devrimi yaşandığını söyleyen Demirtaş, "Bu devrime karşı Türkiye'de kendine 'ilericiyim, demokratım' diyen çevrelerin bir kısmı hala duyarsız kalabiliyor. Kendine 'sosyal demokratım' diyenler halen orada yaşanan devrimi anlamlandıramıyor. Ne acıdır ki PYD lideri Türkiye'ye gelip siyasi diplomaktik bir görüşme gerçekleştiriyor. Bakın buna en fazla kim karşı çıkıyor biliyor musunuz? 'Sosyal demokratım, Aleviyim, Kürdüm' diyen anamuhalefetin lideri karşı çıkıyor. Kutuplarda eskimolar küçük bir devrim yapsa CHP'liler burada ayakta alkışlayacaklar. Ama burada sırf Kürtler yapıyor diye Kürt fobisi, Kürt düşmanlığı nedeniyle bu devrime karşı son derece saygısız ciddiyetsiz tutum içerisindeler." ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder