31 Temmuz 2013 Çarşamba

Başbakanlık'ta Çözüm Süreci Toplantısı Yapılıyor

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın başkanlık ettiği çözüm süreciyle ilgili toplantı başladı. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın başkanlık ettiği çözüm süreciyle ilgili toplantı başladı. Başbakanlık Merkez Bina'daki toplantıya, Atalay'ın yanı sıra Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Bekir Bozdağ, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözüsü Hüseyin Çelik ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş katıldı.

30 Temmuz 2013 Salı

Kamyon Fındık Bahçesine Girdi: 1 Ölü, 2 Yaralı

Trabzon'un Araklı ilçesinde Erol A.yönetimindeki kamyon, kontrolden çıkarak fındık bahçesine girdi. Trabzon'un Araklı ilçesinde Erol A. yönetimindeki kamyon, kontrolden çıkarak fındık bahçesine girdi. Kazada fındık toplamaya hazırlanan 19 yaşındaki Feyza Nur Çelik hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı. Kaza saat 11.30 sıralarında Pervane Köyü'nde meydana geldi. Erol A. yönetimindeki 61 K 6723 plakalı kamyon, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu virajı alamayarak yol kenarındaki fındık bahçesine girdi. Kamyon, fındık toplamaya hazırlanan işçilerden 62 yaşındaki Rabiye Hayal ve 22 yaşındaki Sevda Bayram'a, ardından da 19 yaşındaki Feyza Nur Çelik'e çarptı. Yaralanan Hayal, Bayram ve Çelik, Araklı Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazada ağır yaralanan Feyza Nur Çelik kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kamyon sürücüsü gözaltına alınırken, soruşturma sürüyor.

28 Temmuz 2013 Pazar

Ukash Kart Nedir Nerelerde Kullanılır?

Genel anlamda ukash sistemi İngiltere menyeşli olup e-ticaret yaparken yani online alışverişlerde kullanılabilen ön ödemeli sisteme dayalı karttır. Dünya üzerinde alışveriş standartlarının değişmesi ile birlikte online alışveriş veya e-ticaret dünyasındaki alışkanlıklar da değişime uğramıştır. Kredi kartları gibi ukash kartları da artık sanal dünyada kullanıcısı hergün artan bir alışveriş sistemine dönmüştür. Öyleki kredi kartlarının kullanılamadığı bazı sistemlerde ukash devreye girmekte ve allışverişe olanak sağlamaktadır.Yukarıdaki resimde de gördüğünüz gibi sadece 4 adımda ukash kart sahibi olabilirsiniz . Tek yapmanız gereken yukarıdaki adımları takip etmeniz. İstediğiniz ukash miktarını seçin, banka hesaplarımıza havaleyi yapın, ödeme formunu doldurun ve ukash kartınızı alın. Birden Fazla Ukash Alabilirmiyim? Tabiki birden çok ukash kart satın alabilirsiniz. Örneğin 5 adet 50 euroluk veya 2 adet 100 euroluk ukash kart satın alabilirsiniz. Fakat satın aldığınız 100 euroluk ukash kartı ikiye bölemessiniz. Bu yüzden satın alırken size lazım olduğu gibi alın ki sonra problem yaşamayın. Ukash Kart Ne Kadar Güvenlidir? Ukash kartınızı sitemiz üzerinden kredi kartınızla satın almadığınız için bu alım satım işlemi sizin için bir güvenlik sorunu teşkil etmeyecektir. Fakat biz yinede sizin güvenliğiniz için sitemizde 256 bit ssl sertifikalı güvenlik duvarı kullanmaktayız. SSL kelimesi terim olarak Secure Socket Layer kelimelerinin kısaltmasıdır. SSL birbiri ile nasıl haberleşeceğini protokol olarak bilen iki uygulama arasında güvenli bir iletişim katmanı oluşturur. Bu katman içinden geçen veri o an için belirli şifreleme ve geri açma formüllerine göre gizlenerek transfer edilirler. Bu sayede bahsi geçen iki uygulama arasındaki iletişim güvenli hale gelir.

Ehliyet Almak Zorlaşıyor

Sürücü adayları, ehliyet almayı zorlaştıran yeni düzenlemeye göre ilk direksiyon sınavına girdi. Direksiyon eğitimi sınavına girecek adaylar, değerlendirme kriterleri arasında ilk kez yer alan "aracı geri viteste kullanma, araçların arasına park etme" yeteneklerine göre de değerlendirilecek. Bunu yapamayan artık ehliyet alamayacak Sürücü adayları, ehliyet almayı daha da zorlaştıran yeni düzenlemeye göre ilk direksiyon sınavına girdi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), trafik kazalarını azaltmak, bilinçli sürücülerin eğitilmesi için Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği'ni mayıs ayında yenileyerek, ehliyet almayı zorlaştıran bir düzenleme getirmişti. Yönetmelikte en büyük değişiklik direksiyon sınavlarındaki puanlama sisteminde yapıldı.

Önceki yönetmeliğe göre, 100 puan üzerinden belirli kriterlere göre değerlendirme yapılıyor ve hata yapıldığında puan düşülüyordu. Yeni düzenlemede bu uygulama kaldırıldı ve yerine daha sıkı kurallar getirildi. Adayın direksiyon sınavında değerlendirilecek hususların sadece birinde hata yapması, sınavdan elenmesine neden olacak. Örneğin, sınav esnasında arabaya binerken emniyet kemerini takmayan, ayna ve koltuk ayarlarını kontrol etmeyen sürücülerin sınavı araba hareket etmeden sona ermiş sayılacak. Ehliyet alabilmek için daha önce düzenlenen teorik sınavı geçen adaylar, haftasonu yeni düzenlemeye göre ilk direksiyon sınavında ter döktü. Ancak, yeni yönetmelik çıkmadan önce ehliyet kurslarına kayıt yaptıran sürücü adayları eski hükümlere göre direksiyon sınavına değerlendirmeye tabi tutuldu. Sınavdaki yeniliklerden bir diğeri de sınav için 30 dakika süre verilmesi olurken, ayrıca ilk kez direksiyon sınavlarında müfettiş ve bakanlık denetçisi görevlendirildi.

Selahattin Demirtaş: Kürdistan Komşumuz Olacak

PYD'nin Türkiye sınırında özerk yapı kurma girişimini değerlendiren Barış ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Kürtlere canım ciğerim diyorsunuz, sınırlarınız ötesinde kendi yönetimini oluşturmaya çalışıyor, en başta siz bunu tehlike olarak görüp saldırmaya çalışıyorsunuz. Atı alan Üsküdar'ı geçti." dedi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin İstanbul İl Kongresi'nde konuştu. Mücadele ettikleri dönem içerisinde akıllarında 'biz bu bedelleri ödüyoruz, büyük değerler yaratıyoruz acaba bir gün bu bedellerin ve yarattığımız değerlerin zaferlerini ve kazanımlarını görecek miyiz?' düşüncesi olduğunu ifade eden Demirtaş, "Her birimiz mücadele ederken bu hevesle bu heyecanla, umutla mücadeleyi yürütüyoruz. İşte şimdi o değerlerin ve mücadelenin somut sonuçlarını görebileceğimiz günlere, saatlere girdik. Bu nedenle geçmiş 30-40 yıllık mücadele tarihi bir yana şu günlerden itibaren yürüteceğimiz mücadele bir yanadır." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin birkaç metre ötesinde görkemli bir halk devrimi yaşandığını söyleyen Demirtaş, "Bu devrime karşı Türkiye'de kendine 'ilericiyim, demokratım' diyen çevrelerin bir kısmı hala duyarsız kalabiliyor. Kendine 'sosyal demokratım' diyenler halen orada yaşanan devrimi anlamlandıramıyor. Ne acıdır ki PYD lideri Türkiye'ye gelip siyasi diplomaktik bir görüşme gerçekleştiriyor. Bakın buna en fazla kim karşı çıkıyor biliyor musunuz? 'Sosyal demokratım, Aleviyim, Kürdüm' diyen anamuhalefetin lideri karşı çıkıyor. Kutuplarda eskimolar küçük bir devrim yapsa CHP'liler burada ayakta alkışlayacaklar. Ama burada sırf Kürtler yapıyor diye Kürt fobisi, Kürt düşmanlığı nedeniyle bu devrime karşı son derece saygısız ciddiyetsiz tutum içerisindeler." ifadelerini kullandı.

Eşini Terk Eden Kızının 2 Bacağını Kırdı

Kayseri'de elektrik mühendisi 60 yaşındaki S.K., eşinin evine dönmesi için kız 22 yaşındaki Ş.Ç.'nin bacaklarını kırdı. Kayseri'de elektrik mühendisi 60 yaşındaki S.K., eşinin evine dönmesi için kız 22 yaşındaki Ş.Ç.'nin bacaklarını kırdı. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi edilen Ş. Ç., kadın sığınma evine gönderildi S.K, kişilik bozukluğu olduğu öne sürülen ve Ankara'da otururken eşinden geçen ay ayrılıp Kayseri'ye gelen, 1 aylık hamile yüksek okul mezunu kızı Ş.Ç.'yi sopayla döverek, iki bacağını kırdı.

Baba S.K., jandarmaya verdiği ifadede, kızının Ankara'daki eşinin yanına dönmesi için şiddet uyguladığını ileri sürdü. S.K, kızının evliliğinin iyi olduğunu ve 'Kişilik bozukluğu' olduğu için eşine hem de kendilerine sorun yarattığını iddia etti. Baba S.K.'ya 6 bin 284 sayılı 'Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi'ne dair yasa uyarınca, bundan böyle kızına yaklaşmaması için tedbir kararı uygulandı. Ş.Ç. de isteği üzerine Kadın Sığınma Evi'ne yerleştirildi.

Artık Gol Tartışmaları Sona Eriyor

UEFA tarafından geçmiş yıllarda hayata geçirilen çizgi hakemi uygulaması, Türkiye'de de devreye giriyor. Bu kapsamda, maçı yöneten hakem sayısı 4'ten 6'ya çıkarılacak .Maç boyunca iki hakem, kale çizgilerini kontrol edecek ve topun çizgiyi geçip geçmediği konusunda orta hakemi uyaracak . Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çizgi hakemi uygulaması kapsamında eğitim çalışmalarına başladıklarını anlattı . Sezon başlamadan tüm hakemlerin bu uygulama için hazır hale getirileceğini belirten Alp, "Gerçekten bunun için çok çalışıyoruz. Yepyeni bir sisteme geçiyoruz artık. Bu sisteme geçmeden önce çok iyi hazırlanmamız lazım. Bunun da çalışmalarını yapıyoruz. Artık saha çalışmalarına başladık" dedi .

UEFA'dan gelen iki uzmanın bu konuda eğitim verdiğini dile getiren Alp, "Yapılması gerekenleri ve kuralları öğrettiler. Lig başlamadan önce tüm hakemlerimiz, konuyla ilgili olarak hazır hale gelecektir. Hakem hatalarını en aza indirmeye çalışıyoruz ve çizgi hakemi uygulaması da buna önemli katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu .

Alp, çizgi hakemi uygulamasında, hakemlerin saha içinde görev dağılımını çok iyi yapması gerektiğini vurgulayarak, Türk hakemlerinin bu uygulamayı çok iyi şekilde hayata geçireceğine inandığını kaydetti. Türk hakemlerinin başarılı olduğuna dikkati çeken Alp, şöyle devam etti: "Arkadaşlarımız, maçlarda öğrettiğimiz şekilde görev dağılımını yaparsa hakem hataları en asgari düzeye inecektir ama futbolda hata elbette olacaktır. Hatanın fazla olup olmamasına göre hakem başarısı ön palana çıkıyor. Bizim de en büyük hedefimiz hakem hatalarını en aza indirebilmektir. Çizgi hakemi uygulaması da bunun için önemli. Hakemlerimiz kabiliyetli ve bu işin üstesinden geleceklerdir. Son 2 yıldır UEFA tarafından çok önemli maçları Türk hakemlerimiz yönetti. Türk hakemleri, ciddi manada Türk futbolunun çok önünde. Bunu herkes görüyor."

Beyonce Türk Bayrağı Önünde Dua Etti

Konserlerine dua etmeden çıkmayan ünlü şarkıcı Beyonce, Kanada konseri öncesi kulisinde Türk bayrağı önünde dua ederken görüntülendi. Kanada konseri öncesi objektiflere takılan Beyonce, Türk bayrağı önünde diz çökmüş dua ederken görüntülendi.

Dünyaca ünlü R & B ve pop şarkıcısı Beyonce , geçtiğimiz gün Dünya Turnesi kapsamında Kanada 'daydı. Her konser öncesi dua edip, konsantre olarak sahne çıkan sanatçı, yine duasını ediyordu. Ancak, kuliste dikkat çeken şey ise, Türk Bayrağı oldu. Kimin ve neden astığı bilinmezken, Beyonce Türk Bayrağı 'nın önünde poz vermiş oldu. Ve sanatçı, kendi Tumblr hesabından da fotoğrafı paylaştı.